El centre d’Artesania Catalunya de la Generalitat (Banys Nous, 11) acollirà fins el proper 8 de novembre, les obres de les ceramistes contemporànies Isabel Alfaro, Roser Oter i Silvia Granata, les 3 guanyadores de la IX Biennal Internacional de Ceràmica del Vendrell.
La Biennal Internacional de Ceràmica del Vendrell, és un esdeveniment de prestigi internacional i amb caràcter artístic i cultural que impulsa des de 2001 l’Ajuntament de Vendrell, i que any rere any aposta per la qualitat de les obres que opten a ser seleccionades i per la diversitat d’estils i de procedències dels creadors que hi participen.
En L'última edició, el jurat va escollir d'entre 206 obres les 15 que s'exposarien a la Sala Portal del Pardo. D'aquesta exposició van sortir les tres ceramistes premiades que mostren a partir de demà les seves peces al centre d’Artesania de Catalunya.
Artesania Catalunya, amb aquesta exposició també vol donar visibilització a la Biennal i promocionar la tasca que es fa des del Vendrell en favor de la difusió de la ceràmica contemporània.
La inauguració de les obres de les guanyadores de la IX Biennal de Ceràmica al Centre d’Artesania Catalunya tindrà lloc demà a les 19.30h. Com a activitats paral·leles a la mostra, tant el dia de la inauguració, com al llarg dels dies en què estigui oberta, es projectarà el vídeo de Roser Oter titulat “L'humà injust destructor”, amb edició de Judith Solé. A més, s’ha programat una visita guiada per l’obra de Isabel Alfaro per al divendres 29 de novembre, a les 18 h.
L’exposició “Premis Nacionals d’Artesania 2017 i 2018, arriba a Barcelona
D’altra banda, el Centre d’Artesania Catalunya, acollirà a partir de demà i fins el proper 8 de novembre, l’exposició “Premis Nacionals d’Artesania 2017 i 2018”, una mostra que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement.
Demà a les 19.30 hores, s’obre al públic aquesta mostra gràfica que vol difondre la trajectòria i la vàlua dels mestres artesans guardonats en les passades edicions del Premis Nacionals d’Artesania i visibilitzar la transcendència que té l’artesania en la societat catalana.
El 2018, la Generalitat va reconèixer la trajectòria de Luesma & Vega, estudi referent en la producció de vaixella per alta cuina, amb el Premi Nacional d’Artesania 2018. També va concedir a Xavier Corominas el “Premi a la Millor Marca Artesana” per a la creació de Barretina 100%; va reconèixer a Pau Jurado i Llorenç Guàrdia de l’Escola Pau Gargallo de Badalona amb el “Premi Talent Emergent”; a Maite Mestre, pel Projecte Artra amb el “Premi Impulsa”; la tasca del Col·legi de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya amb el “Premi Prestigia”; i va atorgar el “Premi Restaura” al Taller de Ceràmica Sot.
El 2017, la Generalitat de Catalunya va reconèixer la trajectòria i aportació en el sector de la ceràmica la trajectòria del ceramista Toni Cumella amb el Premi Nacional d’Artesania 2017. Alhora, va concedir a MISUI (Unión Suiza) el “Premi a la Millor Marca Artesana”; va reconèixer a Cuscusian’s amb el “Premi Impulsa”; la tasca de l’Associació Ceramistes de Catalunya amb el “Premi Prestigia”; i va atorgar el “Premi Restaura” a Pepe Cubillo.
La trajectòria dels premiats es recollirà en format plafons expositius en aquesta mostra Com a activitat paral·lela està prevista, el proper 4 de desembre ales 19.00 hores, una taula rodona amb els Premis Nacionals Toni Cumella (2017) i Luesma & Vega (2018), a la sala d’actes del centre d’Artesania Catalunya
L’espai “Flaix Artesania” reuneix algunes peces úniques de Laca Urushi
L’Associació Cultural pel Coneixement de l’Art de la Laca (ACCAL) exposarà també a partir de demà obres de laca Urushi, peces, úniques realitzades per lacadors associats de l’ACCAL i que es podran veure a l’espai ”Flaix d’Artesania”, la mostra de petit format on es presenten novetats i tendències per donar a conèixer i posar en valor projectes d’artesania catalana, que impulsa Artesania Catalunya.
L’Urushi és una resina que s’extreu d’un arbre típic del sud-est asiàtic, que un cop filtrada i manufacturada se’n deriven diferents tècniques que s’empren per a fer peces d’art des de milers d’anys a orient. L’Art de la laca amb la tècnica oriental de l’Urushi es practica a Catalunya des de fa 100 anys, de manera genuïna i amb personalitat pròpia, transformant aquesta resina que ofereix la natura, en creacions artístiques de la mà de grans lacadors de renom internacional.
Des de que va instaurar-se a Catalunya la laca Urushi, aquesta tècnica mil·lenària i totalment minoritària, ha anat transmetent-se de generació a generació. L’Associació Cultural pel coneixement de L’art de La Laca (ACCAL), neix amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta tècnica conscient del desconeixement que n’existeix i juntament amb Artesania de Catalunya, presenten en aquesta mostra algunes obres de lacadors catalans actuals per a exposar, d’una banda l’alt rigor tècnic de l’Urushi i d’altra la trajectòria innovadora d’aquesta tècnica tant desconeguda de la mà de lacadors experts.
Les 3 exposicions, s’inauguraran demà a les 19.30 hores al centre d’Artesania Catalunya ( Banys, Nous 11)
CCAM-Artesania Catalunya
El centre d’Artesania Catalunya és l’espai on el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), organisme adscrit al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, acull la Botiga Empremtes de Catalunya i presenta una programació d’exposicions amb la finalitat de fer arribar a la societat la qualitat i excel·lència de l’artesania catalana, i la seva presència i rellevància en la nostra vida quotidiana. Disposa, a més d’una sala d’actes i una biblioteca amb prop d’un miler de documents.
El CCAM té com a missió fomentar la imatge i prestigi social, difondre i preservar el valor patrimonial, millorar la competitivitat i rendibilitat i augmentar la presència internacional i digital del sector artesà, mitjançant actuacions de promoció comercial, cultural, formativa i divulgativa.
en Facebook esta exposición | comparte en Twitter esta exposición | Como llegar |
|
TODAS LAS EXPOSICIONES DE ESTE ESPACIO
|