Sabadell Obert 17/18. Foto 1
 
Sabadell Obert 17/18
Col.lectiva

Sabadell Obert és el títol del projecte de residències de treball i d’exposició endegat per la NauEstruch de la Fàbrica de Creació d'Arts en Viu L'Estruch i el Museu d’Art de Sabadell l’any 2012, orientat específicament al foment del teixit artístic sabadellenc.

Sabadell Obert és un instrument per donar suport a les pràctiques artístiques contemporànies i multidisciplinars a la nostra ciutat.

Al final de cada temporada, els projectes seleccionats en les dues convocatòries convocades i desenvolupats als tallers de la NauEstruch es mostren al Museu d'Art de Sabadell en forma d’exposició col·lectiva.

Com en la majoria d’exposicions col·lectives, el fet que cadascun dels participants tingui formacions, interessos, bagatges i referents diferents, atorga un resultat heterogeni només perquè el producte d’aquest treball obeeix precisament a aquestes causalitats. Tot i així, sense voler-ho, s’estableixen relacions i diàlegs interessants entre les diferents propostes.

 

LAURA ALONSO – Expressions de la natura

Naturalesa sensible des de l'interior.

Em fascina el món vegetal i el seu moviment a través de l'aire, de la llum i de l'aigua. Observo les ombres de les fulles i les branques, els silencis i els sons creats per l'aire i la pluja, les expressions d'aigua i els reflexos dels arbres al voltant. Intento capturar les vibracions etèries per deixar-les fluir en l'espai pictòric, seguint els ritmes, buscant una harmonia. De vegades abans de pintar faig esbossos amb tinta, aquarel·la i llapis, busco algun lloc tranquil, on pugui envoltar-me de plantes i arbres, la meva mà segueix totes les direccions de les branques que creixen, els diferents tons de la pintura s'estenen amb l'aigua i creen atmosferes invisibles.

Quan pinto només respiro i deixo que les meves emocions flueixin i connectin amb la meva naturalesa interior, amb el meu moviment interior.

Laura Alonso Medina va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Va ser allà on realment va descobrir la pintura, treballant amb teles de gran format per primera vegada, experimentant sensacions noves amb diferents materials. Va participar en dos intercanvis universitaris amb HdK Berlin (Alemania) i Schule für Gestaltung Zürich (Suïssa), enriquidors a nivell cultural i personal. Després d'acabar la carrera va dedicar moltes hores, al seu estudi i també fent apunts a l'aire lliure, a la natura, per arribar a interioritzar la pintura, observant més enllà del que simplement veiem, deixant-se emportar per captar allò eteri. El mar i la natura són la seva font d'inspiració.

 

GARNET – Sensations with PséDe l’observació psicomusicosensorial neix Garnet Experiences, formació alimentada per dosis d’inquietud i d’experiència. Garnet Experiences proposa una constant erupció d'idees, cura i cirurgia als detalls visuals, acompanyats d'intensos silencis, per així aconseguir el despertar d’emocions sense obstacles.

Garnet Experiences és inspiració, desig, sorpresa i barbàrie.

Arrel d´aquestes inquietuds neix la necessitat de fer-ho realitat. Una instal·lació interactiva serà l´encarregada de conjuntar diferents emocions, projectant i compartint per aconseguir una experiència plena de poesia visual i sonora.

Garnet (Gastric Animated Reverse Nitrogen Experience Tones) és un grup multidisciplinar format per:

Lluís Campmajó (director artístic) – és baixista, artista visual, dissenyador gràfic i creatiu.

Javier Jimenez (compositor) – és percussionista i catalitzador multiinstrumentista.

Ramon Jimeno (redactor) – és guitarrista, director d’art, relator i creatiu.

Tomás Martí (codi interactiu) - és especialista en software, visuals interactius i artista multidisciplinar.

 

BERTO MARTÍNEZ – Paradís

A propòsit de la globalització, l’escriptor i filòsof Santiago Alba Rico ens centra la mirada en la tensió generada dins l'individu contemporani per les possibilitats d'acció i les possibilitats de desig. Segons ell, l'abaratiment del cost del telèfon mòbil, d'Internet, la gratuïtat de Facebook, han permès als joves de tot el món accedir a una indústria del desig global, tot i trobar-se en situacions de misèria extrema o de guerra. A l'accés, l'obertura a aquesta esfera, l'ha acompanyat, per contra, un tancament, una reducció de les possibilitats materials per satisfer aquests desitjos. Dit d'una altra manera, ens els últims 15 anys les diferències en els desitjos entre les persones més i menys privilegiades del món s'han reduït enormement, alhora que s'han augmentat i enfortit les diferències en les condicions materials de vida i en les possibilitats de canviar-les.

Quines són les conseqüències d'aquesta conjuntura a nivell de construcció d'identitat, a nivell d'autopercepció, a nivell emocional i psicològic, a nivell social i de relació amb els altres?

La sèrie de quadres que he treballat durant la meva estada a l'Estruch són un testimoni de la seva pròpia relació amb el desig i la seva insatisfacció. Construeix paradisos on la perspectiva o qualsevol altre sistema de representació de la realitat es troba en qüestió. El fons se'ns apareix com un decorat, o un panorama pintat dins del propi quadre. Les figures, lleugeres com retalls de revista, o encara més, com a imatges digitals, pesen el que pesen els desitjos i es difuminen, s'esvaeixen com ho fan les possibilitats de satisfer-los.

Berto Martínez va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i durant quatre anys va fer una residència artística a Leipzig (Alemanya). Ha exposat les seves pintures a Catalunya i Alemanya i ha rebut diferents premis com el Premio Art<30, el premi de pintura Sanvisens de Sitges, l’Autocugat o el premi Menarini.

 

MORENO PRADAS – Próximo a la estética de la máquina y la velocidad

Pretendo coger la vanguardia futurista italiana como punto de partida hacia un resultado formalista actual. Su estética será una respuesta personal hacia un secuencialismo que incluso Jones o Warhol idealizarán en su discurso, querían ser máquinas de producción, casi de formación y composición mecánica.

En cuanto a mi proyecto, he intentado hacerme con la proximidad entre lo efímero del hecho y el recuerdo, pasando con eficiencia en la visión y vivencia personal. He cogido como punto de salida, referencia e influencia la vanguardia italiana de inicios del siglo pasado, el futurismo. Próximo a la estética de la máquina y la velocidad es el trabajo inacabado con el que me he iniciado y envalentonado a enseñar, una forma de hablar no verbal. No sólo me he entretenido en captar las ondas de los cuerpos en bailoteo o la repetición de planos para demostrar que aquello se mueve, sino que encaro mi objetivo al corazón de la “macchina” y la fracciono en detalles. Es aquí donde entra en juego la problemática del ideal futurista, el cubismo pictórico que acabará en mi expresionismo.

Con un soporte en ocasiones más que barato, recogido de escombros de la ciudad que, al igual que los futuristas en sus cafés, me someto a la desgracia de ser joven y estar vivo, supongo.

Actualmente estudio un grado universitario de diseño industrial en ESDI Sabadell. Aparte a esto, una de mis escapatorias adversas es la del habla y con ello la comunicación y expresión mediante la representación no verbal, la pintura, fotografía, video o la escultura han sido y son parte de este lenguaje. He presentado bajo el título Motores mi primera exposición en el bar El Rupianenc, en Rupià, volviéndola con más trabajo realizado en el mismo establecimiento con la tutela Velocità. Como última, la exposición Sobreexposición de escenario en la Academia de Belles Arts de Sabadell, aparte de residir como artista en L’Estruch de Sabadell.

 

MANEL RODRIGUEZ GUZMAN i JOAN SALIDO PONCE - Silvestrismo: Juego de Trino

El proyecto SILVESTRISMO: Juego de trinos quiere nacer con la voluntad de reflexionar sobre el llamado “Silvestrismo” y pretende hacer un acercamiento a este desde un punto de vista social, económico y artístico, desde una posición crítica y creativa.

Manel Rodriguez y Joan Salido han desenvolupat, amb diferents tècniques artístiques i tecnològiques, una visió personal del silvestrisme, influïts des de petits i fins avui per la cria d’ocells de cant en zones populars, zones d’extraradi, perifèria de les grans ciutat i en aquelles àrees en les quals la població immigrant de zones rurals de la Península té més presència.

A principi dels 2000 van formar part activa de l’escena del grafitti nacional, amb accions crítiques amb el concepte de propietat privada. Durant els darrers 15 anys han fet projectes conjunts, sobretot musicals.

 

LÍDIA VALBUENA – Llum 3

Lídia Valbuena proposa a l'espectador una certa presència en l'acció de contemplar l'obra d'art, convidant-lo a reflexionar sobre l'art i l'acció de mirar l'art.

L'artista pretén aconseguir aquesta reflexió en l'espectador oferint-li la possibilitat de ser un agent actiu en l'acció de mirar, cercant provocar pensaments i reflexions en el seu món intern i que a la vegada puguin servir-li per a la seva pròpia investigació artística.

En l'obra Llum 3 proposa a l'espectador l'acció d'il·luminar l'obra d'art i explorar quin espai ocupa dins de la sala del Museu. L'espectador pot fer així el seu propi recorregut visual, dirigint la llum i l'atenció a allò que es disposa a mirar.

Lídia Valbuena és llicenciada en Belles Arts (UB) i tècnica superior en arts gràfiques i disseny. Va cursar el Màster Integratiu en Artteràpia i Diploma de Postgrau en Artteràpia (UdG) i ha participat en seminaris de formació psicoanalítica per a terapeutes (Grefart Artteràpia).

La seva trajectòria artística s’inicia als 6 anys, a l'acadèmia de pintura Estudi 56, amb el pintor hiperrealista Joseo de la ciutat de Sabadell. Des dels seus inicis fins a l'actualitat ha presentat exposicions individuals i col·lectives i diversos esdeveniments artístics amb l'interès d’aprofundir i investigar sobre què és l'art. Una artista i investigadora de l'acte creador i de la relació entre l'artista i l'espectador.

 

RAÚL CAÑADAS I LAURA VIDAL – Autoretrat(s)

Autorretrat(s) parteix de l’exploració de les possibilitats d’autorretrat a través del cos. El projecte treballa les diverses formes en que la relació entre dues persones pot ésser narrada a través de la dansa i del rastre. D’aquesta manera, entre la imatge expandida i el moviment, les accions prenen un caràcter efímer en el temps, però palpable en la matèria.

Raúl Cañadas (Sabadell, 1996) és estudiant del Grau en Arts i Disseny a l’Escola Massana i desenvolupa el seu treball artístic en la bidimensionalitat, tant a nivell digital com material. Els seus projectes acostumen a provenir de la recerca històrica de l’àmbit artístic, on es fa servir dels temes clàssics per parlar de la contemporaneïtat. A més a més, la seva pràctica artística acostuma a intentar apropar l’art contemporani a aquells que no són habituals en el consum d’aquest, mitjançant la generació de distintes capes de coneixement dins de la seva obra.

Laura Vidal (Sant Quirze del Vallès, 1997) és estudiant del Grau en Belles Arts i titulada en el Grau d’Intermediate de la Royal Academy of Dance. Aquest doble camí permet al seu treball artístic l’hibridació de llenguatges. Des de la pintura, la fotografia i el moviment corporal tracta els seus projectes sobre vivències comunes, en la majorida dels quals el cos pren protagonisme.


Sabadell Obert 17/18. Foto 2
 
 en Facebook esta exposición comparte en Twitter esta exposición   Como llegar

foto usuario
Iniciar sesión   |   Registrarse
  • Añade esta expo a tus favoritos
  • Envia este enlace a un amigo
Ver mis favoritos
Elige el idioma de la página
Museo San Telmo
Museo Lázaro Galdiano
 

  TODAS LAS EXPOSICIONES DE ESTE ESPACIO  
Montse Mármol
Montse Mármol
Sexo y familia
Clausurada el 10 de julio de 2019

Una lectura subjetiva del proceso por el que pasamos las mujeres cuando decidimos ser madres y como, muy a menudo, este nos obliga a vivir la sexualidad de una forma concreta. Dictada, impuesta y artificial en la mayoría de los casos.  [ver+]
  
In amicorum. Lluís Clapés (1945-2018)
In amicorum. Lluís Clapés (1945-2018)
Clausurada el 16 de febrero de 2019

El MUSEU D?ART DE SABADELL presenta obres fruit d?una vessant del treball de Lluís Clapés, que és la seva col·laboració amb altres artistes, amb altres llenguatges expressius, que enriquien i complementaven la seva creació ceràmica.  [ver+]
  
Imatges a l´ombra del temps : la fàbrica
Imatges a l´ombra del temps : la fàbrica
Clausurada el 27 de enero de 2019

Imatges a l´ombra del temps : la fàbrica es una videoinstal·lació que forma part de la sèrie de quinze videoinstal·lacions amb el títol general de Vallès: fabricar passats, fabricar presents.  [ver+]
  
1918: Guerra. Tradició. Futur
1918: Guerra. Tradició. Futur
Clausurada el 7 de diciembre de 2018

L´exposició es dividirà en tres blocs, la Guerra, la Tradició i el Futur, per tal d´analitzar l´armistici des de tres punts de vista diferents.  [ver+]
  
Dibuixant Sabadell
Dibuixant Sabadell
Del plein air a l´urban sketching
Clausurada el 8 de julio de 2018

L´objectiu d´aquesta exposició és mostrar dos fenòmens amb cent anys de diferència que tenen en comú el fet social de pintar o dibuixar en grup a l'aire lliure, fora de l´estudi de l´artista.  [ver+]
  
Sabadell Obert 17/18
Sabadell Obert 17/18
Col.lectiva
Clausurada el 8 de julio de 2018

Sabadell Obert és un instrument per donar suport a les pràctiques artístiques contemporànies i multidisciplinars a la nostra ciutat. Al final de cada temporada, els projectes seleccionats es mostren al Museu en forma d´exposició col.lectiva.  [ver+]
  
Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017
Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017
Clausurada el 29 de abril de 2018

Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017 és una exposició produïda amb motiu de l´edició de l´arxiu textual de l´artista en quatre volums, publicats per la Fundació Ars amb la col·laboració del museu.  [ver+]
  
Magem Incandescent
Magem Incandescent
Clausurada el 21 de enero de 2018

Josep Maria Magem (Sabadell el 1941- 2017) ha estat des de principis dels anys 1960, un decorador, que va evolucionar cap a l´interiorisme i el disseny industrial en un context incipient d´aquesta disciplina.  [ver+]
  
Immersos en les dades
Immersos en les dades
Clausurada el 16 de julio de 2017

"Immersos en les dades» és una adaptació de la Diputació de Barcelona del projecte "Big Bang Data" produïda pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), sota el comissariat d´Olga Subirós i José Luis de Vicente .  [ver+]
  
Josep Gerona
Josep Gerona
Per Paul, per Robert i per Maria
Clausurada el 7 de mayo de 2017

La mostra de pintures i dibuixos que ara us presento suposa la represa de la meva activitat pictòrica després del parèntesi de sis anys provocat pel dol per la meva filla Maria.  [ver+]
  
Logicofobistes 1936.
Logicofobistes 1936.
El surrealisme com a revolució de l´esperit
Clausurada el 23 de abril de 2017

L´exposició pretén evocar la mostra Logicofobista que va tenir lloc a la Llibreria Catalònia l´any 1936, just abans de l´esclat de la guerra civil.  [ver+]
  
La emoción del Gesto
La emoción del Gesto
Joaquim Montserrat
Clausurada el 29 de enero de 2017

La muestra presenta por primera vez un recorrido por la trayectoria vital y artística de uno de los artistas más representativos de las vanguardias pictóricas en Sabadell.  [ver+]
  
Bestiari de Joan Oliver, Pere Quart
Bestiari de Joan Oliver, Pere Quart
Clausurada el 17 de julio de 2016

El Museu d´Art de Sabadell homenatja la publicació Bestiari de Joan Oliver, Pere Quart, en el marc del programa d´activitats que la nostra ciutat li està dedicant en el trentè aniversari de la seva mort.  [ver+]
  
Sabadell Obert 15/16
Sabadell Obert 15/16
Clausurada el 17 de julio de 2016

Sabadell Obert és un instrument per donar suport a les pràctiques artístiques contemporànies i multidisciplinars a la nostra ciutat.  [ver+]
  
Sanctuarium. Visions del taller de l´Artista
Sanctuarium. Visions del taller de l´Artista
Col.lecció de Plàcid Garcia-Planas
Clausurada el 29 de mayo de 2016

Quasi 130 anys després que l´obra fos pintada proposem un diàleg entre el temps passat i el present, un viatge per l´espai privat de l´artista, en l´art, en definitiva.  [ver+]
  
Werens. Art Urbà
Werens. Art Urbà
Singulars propis artistes sabadellencs contemporanis
Clausurada el 31 de enero de 2016

Aquesta vegada el protagonista és un dels pioners del graffiti a Sabadell: Werens, Ramon Puig, qui porta gairebé tres dècades omplint de color i de controvèrsia els carrers de la nostra ciutat.  [ver+]
  
JOSEP SOBRADO
JOSEP SOBRADO
A CAVALL DE DOS SEGLES. Cicle Arts Sabadell
Clausurada el 12 de julio de 2015

L´exposició forma part del cicle Arts Sabadell que es va iniciar l´any 2011 amb l´exposició sobre Jordi Roca i que té per objectiu donar a conèixer artistes de la ciutat amb una carrera consolidada.  [ver+]
  
SABADELL OBERT 14/15
SABADELL OBERT 14/15
Clausurada el 12 de julio de 2015

Sabadell Obert es el títol del projecte de residències de treball i d´exposició endegat per la NauEstruch de la Fàbrica de Creació d'Arts en Viu L'Estruch i el Museu d´Art de Sabadell l´any 2012; específicament orientat al foment del teixit artístic  [ver+]
  


Inicio » Mapa de museos y exposiciones » Cataluña / Catalunya » Barcelona » Sabadell » Museu d´Art Sabadell » Sabadell Obert 17/18 » exposición Nº 36772